Home/Производи/Средства за чишћење одвода

Средства за чишћење одвода

Сваке године у болничким евиденцијама забележи се значајан број лечења одраслих особа, али и деце, због тешких повреда изазваних средствима за чишћење одвода која садрже натријум или калијум хидроксид. Средства за чишћење одвода ове врсте садрже веома јаке базе које су у народу познате као каустична сода или калијумова цеђ. У контакту са овим базама веома брзо може доћи до озбиљних и трајних корозивних повредау устима, једњаку и очима, као и оштећења на кожи.

 

Ако желите да користите средства за чишћење одвода, изаберите производ који није корозиван.

Спречите настајање зачепљења у сливнику судопере тако што ћете пре прања одстранити остатке хране или маст, на пример, папиром. Сливник судопере можете да исперете топлом водом. Ако до зачепљења ипак дође пробајте прво да остатке уклоните механички, тј. чишћењем руком или помоћу гуме.Такође, постоје професионалне службе које пружају услуге одгушења канализационих одвода помоћу посебних уређаја.

Ако имате средстваза чишћење одвода у кући потребно је да:

  • Прочитајте информације на етикети. Обратите пажњу на пиктограме опасности и пратите упутства за употребу.
  • Чувајте средство у оригиналном паковању и ван домашаја деце.
  • Уколико сте их користили, али зачепљење и даље није отклоњено и морате да позовете професионалну службу, кажите им шта сте претходно користили.

Уколико корозивно средство дође у контакт са кожом или се прогута, потребно је да позовете Национални центар за контролу тровања ВМА и затражите медицински савет (брoj дeжурнoг тoксикoлoгa: 011 360 84 40 (24 чaсa днeвнo)).

2017-01-13T15:10:45+00:00